logo Prosoc

Prosoc

De voetbalschool is eigendom en wordt geleid door mij, Peter van Meerten.

Geboren in het goede wijnjaar 1965, in het pittoreske Ruurlo.

Als jonge speler heb ik gevoetbald bij VV Ruurlo, PH Almelo, Nationaal Militaire Politie Team, TUS Zeven Duitsland en diverse Militaire Politie teams. Als trainer was ik actief bij o.a. diverse (senioren) teams van DVO’71 en PH Almelo en de U6, U9, U12, U15, U17 teams van PH Almelo, AVC Heracles en DVO ’71. Ik ben in het bezit van het Diploma Jeugd Voetbaltrainer, KNVB F-E-D pupillen gecertificeerd, KNVB UEFA-C diploma en ben Arsenal Soccer School coach gecertificeerd. Mijn huidige club is SV DRC 2012 waar te Almelo, waar ik hoofdtrainer ben van het 1e herenteam.

Ik ben ambitieus en wil voor ik oud en grijs ben nog een aantal dingen bereiken. Zo lang het mogelijk is wil ik voetballers opleiden en hun talenten verbeteren. Mijn basis is talentontwikkeling binnen een veilig voetbalklimaat. Verenig spelers en ouders waardoor er rust ontstaat en de jonge spelers zich tijdens de trainingen en wedstrijden volledig kunnen focussen.

Techniek moet vooral functioneel zijn en leeftijdsgerelateerd. Spelers moeten vertrouwen hebben in eigen kunnen en vergeten wat ze gedaan hebben en vooral verder gaan met wat ze weer kunnen doen/betekenen voor hun team.
Ik ben ook van mening dat discipline geen vies woord is. Volgens mij betekent het niets meer dan “Afspraken die je met elkaar maakt ook nakomen”. Hierdoor verhoog je het zelfvertrouwen, weerbaarheid, teamspirit en de persoonlijke ontwikkeling. Kinderen zijn NIET dom en vaak eerlijker dan volwassenen. Ook zijn ze visueel ingesteld en kunnen ook audiovisueel getraind worden.

Ik vind het geweldig om jonge spelers met elkaar te zien presteren. Maar nog mooier is het als dit met plezier en ontwikkeling samengaat. Fanatiek zijn, samen winnen en samen verliezen, samen juichen als er is gescoord, de assist mogelijk belangrijker maken dan het doelpunt. Genieten met de grote G !