ambiq logo

Hoe werkt Ambiq

De beste ondersteuning voor mensen met een LVB
Ambiq ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een LVB. Wij geloven dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een gezin, dus daar is onze organisatie volledig op ingericht. We werken zoveel mogelijk ambulant (bij de mensen thuis) om in een vertrouwde omgeving antwoord te geven op elke hulpvraag. Is thuis wonen tijdelijk niet mogelijk, dan hebben we een netwerk aan gasthuisouders en pleeggezinnen. Voor elk kind een veilige en prettige omgeving.

Op weg naar zelfstandigheid

Het doel van onze behandeling, begeleiding en ondersteuning is altijd: mensen op weg helpen naar een zo zelfstandig mogelijke toekomst. We zijn er als het nodig is, totdat iemand zelf verder kan. Onze (jong)volwassen cliënten begeleiden we bij het inrichten van hun volwassen leven. Bijvoorbeeld met het vinden van woonruimte en/of een dagbesteding en het wennen aan een eigen huishouden. Ook jonge ouders bieden we praktische handvaten om hun kindje een veilig en liefdevol thuis te bieden.

Hier werken we

We zijn actief in de regio’s Twente, Drenthe, Salland, Groningen, Friesland en Midden IJssel/Oost Veluwe. In elke regio bieden we ambulante ondersteuning en in Twente, Drenthe en Salland ook ons complete scala aan intramurale hulpverlening. Daarnaast kunnen cliënten en professionals uit het hele land bij ons terecht voor complexe hulpvragen. Zoals omgaan met zware gedragsproblemen, seksuele- of traumagerelateerde problemen en/of verslaving. Als specialist op het gebied van LVB willen we onze expertise zo breed mogelijk delen.

Onze werkwijze

Binnen 72 uur na aanmelding komen we bij de cliënt en zijn of haar ouders thuis voor een gesprek. In geval van spoed gebeurt dit nog dezelfde dag. Bij deze intake bepalen we samen wat de hulpvraag precies is en met welke behandeling/begeleiding wij kunnen ondersteunen. We bepalen ook direct hoe lang het behandeltraject gaat duren. Er is dus meteen een eindperspectief. Voor elke cliënt stippelen we een persoonlijk zorgpad uit, dat bestaat uit de behandelvormen die hij of zij krijgt. Dit zorgpad evalueren we regelmatig om te kijken of het nog bij de hulpvraag aansluit. Zo kunnen cliënten in hun eigen tempo aan behandeldoelen werken en (weer) op zichzelf leren vertrouwen.