slinger logo

Wat is een Slingerbeurs? 
Bedrijven en ondernemers in Almelo bieden gratis hun diensten en middelen aan.
Vervolgens kijken lokale maatschappelijke instanties of zij het aanbod van de bedrijven kunnen gebruiken. Zodra twee partijen elkaar in vraag en aanbod hebben gevonden, spreken we van een match. Stichting De Slinger matcht het hele jaar door, maar tijdens De Slingerbeurs gebeurt het live. Letterlijk een levendige handel tussen vraag en aanbod dus. Deelname aan de slingerbeurs is geheel kosteloos.

Op de beursvloer gaan maatschappelijke intstellingen en bedrijven elkaar ontmoeten. Vraag en aanbod komt bij elkaar.
Bedrijven presenteren het aanbod op hun stand. Instellingen c.q. vragers bekijken bij welk bedrijf zij hun vraag neer kunnen leggen. Hierbij worden zij geholpen door echte hoekmannen. Elke match wordt door een notaris vastgelegd. Door een matchgeluid is ellke match, zichtbaar/hoorbaar.

Doel van de beursvloer is om matches tot stand te brengen.  Bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en individuen kunnen een oproep plaatsen voor menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten, creativiteit en munten. Wat de één over heeft of graag wilt bieden, is voor de ander zeer gewenst!

Waarom meedoen?
De Slinger is hét merk voor maatschappelijke betrokkenheid. Bedrijven kunnen laten zien dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijke instanties laten zien dat zij het initiatief nemen om betrokkenheid in Almelo te vergroten.
De Slinger treedt op als intermediair en zorgt ervoor dat matches in de publiciteit komen. De Slinger wil hiermee het contact en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke instanties in de gemeente Almelo te bevorderen.